Kantaron Yağının Faydaları - Kantaron Yağı nasıl kullanılır?

Kantaron Yağının Faydaları - Kantaron Yağı nasıl kullanılır?

 

Kantaron bitkisi alternatif tıpta önemli yere sahiptir. Kantaron yağı da bu güzel çiçekli bitkiden faydalanılarak yapılır. Sarı kantaron yağı kurutulmuş kantaron bitkisinden elde edilirken kırmızı kantaron yağı taze çiçekli kantaron bitkisinden elde edilir. İkisinin etkileri birbirine çok yakındır.

Kantaron yağının genel özellikleri nelerdir?

- Antiviral ve antibakteriyeldir. Virüs ve bakterileri uzaklaştırır

- Anti-inflamatuardır. İltihaplanmayı önler

- Rahatlatıcıdır. Cildiısıtma özelliği vardır. Masaj için kullanılabilir

- Hücre yenileyicidir

- Sakinleştirici özelliği ile strese karşı korur

- Yara izlerini iyileştirir

- Yaşlanma belirtilerini geciktirir

- Cilt elastikiyetini artırır

- Yanık ve kızarıklıklara iyi gelir

- Damar büzücüdür. Varisler ve hemoroid için etkili bir çözümdür.

 

Kantaron yağının en bilinen özelliklerinden biri cildimizdeki hücre yenilenmesini desteklemesi.

Doğrudan cilde uygulanabilen kantaron yağı cilt yenilenmesini hızlandırır, cilde elastikiyet kazandırır ve yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur.

Cilt bakımının en önemli adımlarından biri olan nemlendirme işlevini yerine getirir. Bu sayede cildi pürüzsüzleştirir.

Cilt tonunu eşitlemeye, sivilce ve yara izlerinin giderilmesine yardımcı olur. Yaşlılıkta ve ya hamilelikte ortaya çıkan cilt lekelerini giderir. Cilt tonunu eşitler.

 

Mantar, akne, uçuk gibi problemlerin çözümünde etkilidir.

Kantaron yağı sadece kozmetik açıdan değil cilt rahatsızlıklarında da başvurabileceğiniz, iyileştirici bir yağdır. Virüs, bakteri, mantar mikroorganizmalarıyla savaşır. Enfeksiyonun giderilmesi için çalışırken, ardında iz bırakmalarına da engel olur. Egzama sorununun önüne geçmek için de kantaron yağı kullanabilirsiniz.

kantaron 

Sağlıklı saçlara sahip olmak için kantaron yağı çok iyi bir alternatif.

Saçlarınızda kopma oluyorsa, saç uçlarınız kırılıyorsa düzenli olarak kantaron yağıyla bakım yaparak önüne geçebilirsiniz. Saçlarınız canlı ve parlak görünmenin yanında gürleşmeye de başlar. Varsa saç derisindeki egzamayı geçirir ve kepek oluşumunu önler.

Kantaron yağı ağız yoluyla alındığında sindirimi düzenleyici etki gösteriyor.

Gaz sancıları, şişkinlik, kabızlık gibi sorunlara iyi geliyor. Tek başına ya da yoğurt gibi besinlerle birlikte tüketilebiliyor. Ancak dikkat! Çok az miktarda alınması gerekiyor. Önemli bir uyarı: Ağız yoluyla bu tip besinler almak, cildinizde ya da saçınızda verme ihtimali olan zarardan çok daha fazlasını verebilir.

Kantaron yağı nasıl kullanılır?

Kantaron yağını cildinizde kullanmak için, cildinize sürün ve emilmesini bekleyin. Rahatsız edici bir yağlılık hissi varsa yarım saat bekleterek yıkayabilirsiniz.

Kantaron yağını tek başına saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Dilerseniz zeytinyağı, argan yağı, sarımsak gibi saç bakımında kullanılan diğer malzemelerle karıştırarak da kullanabilirsiniz. Saçlarınıza uygulayacağınız kantaron yağını ya da karışımı yarım saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

 

Herhangi bir yağ ya da bitkisel ürünü kullanmadan önce bir uzmana danışmayı unutmayın. Ürünleri kullanmadan önce mutlaka bölgesel olarak cildinizin küçük bir noktasında test edin. Hassas bir cildiniz varsa ve alerjik bir reaksiyon görmeseniz bile her gün bu ve benzeri ürünleri kullanmaktan kaçının. Çocuklarda bir uzman görüşü olmadan kullanmayın. Hamileyken kullanmayın ya da mutlaka doktorunuza danışın. Kronik hastalığı bulunan, sürekli ilaç kullanan ve ya besin alerjileri olan kişiler kantaron yağını kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.