Mükemmel cilt temizliği yöntemi: Buhar Banyosu
Cilt bakımının temel şartlarından biri cilt temizliğidir. Cilt bakımı yaptırmak için bir kliniğe gittiğinizde de buhar banyosuyla sık sık karşılaşırız. Bunun sebebi buharın cilt gözeneklerini açmakta harika olmasıdır. Böylece derinlemesine temizlik yapılabilir. Peli buhar banyosunu nasıl yapabiliriz?
O kadar kolay ki! Öncelikle buhar banyosunu kimler, ne sıklıkta yapmalı, sorusu akıllara gelmelidir. Buhar banyosu yağlı ve karma ciltliler için haftada bir, kuru ve çok kuru ciltliler için ise 15 günde ya da ayda bir defa olarak yapılmalıdır. Kuru ciltler için arındırıcı işlemler her zaman abartılmadan dikkatle yapılmalı. Çünkü sebum atıldığında yani ciltteki yağ söküldükçe cilt daha da kurur.
Buhar banyosunun diğer faydalarına bakıldığında: gözeneklerin açılmasının yanı sıra, siyah nokta temizliğinde bize çok yardımcı olacaktır. Çünkü ciltle birlikte kirler de yumuşar ve açık gözeneklerden dışarı çıkarmak kolaylaşır.
Sivilce ve akne oluşumuna sebep olan toksinleri arındırmaya yardımcı olur. Temiz bir cilt sivilce ve akne oluşumuna yol açan zararlı etkenlerden de uzaklaşır.
Buhar banyosu Kan dolaşımını artırır. Yorgunluk ve stres yüzünden ortaya çıkan cansız görüntünün önüne geçmemize yarar.
Yüz kaslarımızı rahatlatır. Banyodan çıktığımızda bedenimizde meydana gelen rahatlamayı yüzümüde de yaşarız.
Doğal yağlar ve otlarla desteklenebilir. Böylece cilde takviye yapmamızı sağlar.
Düzenli yapılan tüm bakımlar gibi kırışıkları engellememize yardımcı olur. Buhar banyosundan sonra uygulanan bakım ürünleri cilde daha kolay nüfuz eder ve etkiler artar.
Ölü deriyi yumuşattığı için onları da daha etkili şekilde temizleyebiliriz.
Buhar banyosu nasıl yapılır?
Temel haliyle buhar yüzünüze buhar banyosu yapmak için 3 şeye ihtiyacınız olacaktır. Bunlardan biri büyükçe bir kap, bir kase ya da bir leğen. İçine yaklaşık 2 litre su alabilmelidir. İkincisi elbette kaynar su. Diğeri ise biraz büyük bir havlu.
Suyu kaynatarak kabın içine boşaltıyoruz. Sonrasında havluyu başımızın üzerine örterek yaklaşık 20 cm kadar uzakta olarak şekilde yüzümüzü buhara tutuyoruz. Havlu sayesinde buhar dışarı kaçamayacak. 5-10 dakika kadar beklemek yeterlidir. Bu esnada yüzünüzdeki rahatlamayı ve yumuşamayı hissedebilirsiniz.
Sonrasında Yüzünüzü nazikçe kurulayın. Eğer istiyorsanız siyah noktalarınızı temizleyin. Ancak siyah nokta temizliğini kesinlikle tırnaklarımızla yapmıyoruz. Bunun için kullanılan yuvarlak üçlü aparatlar ya da burun bantlarını kullanabilirsiniz. Eğer ellerinizle yapacaksanız bir kağıt mendilden yardım alarak yüzünüzde oluşabilecek tahrişi en aza indirmeye çalışın. Çünkü siyah noktaları tırnaklarımızla sıkarken yüzümüzde tahriş yüzünden lekelenmeler meydana getirebiliriz.
Bu tür bir işlemden sonra yüzünüzü tekrar yıkamanız gerekir. Dışarı çıkan bakteriyi cildinizden uzaklaştırmalısınız. Bunun için cildinize uygun bir temizleyici kullanabilirsiniz.
Buhar banyosundan sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkamalısınız böylece gözeneklerin yeniden sıkılaşmasına yardımcı olursunuz. Ayrıca Sıkılaştırıcı bir tonik uygulamak da önemli bir adım. Bizim önerimiz ise doğal gül suyunu buhar banyosu sonrasında tonik olarak kullanmanızdır.
Bu aşamaların ardından nemlendirici ürünlerinizi uygulamalısınız. Nemlendirici sürmek de atlanmaması gereken bir adım.
Cilt bakımından sonra olduğu gibi evde buhar banyosu ile bakım yaptığınız cildinize kimyasal ürünler ve hatta makyaj malzemelerinizi sürmemeye özen gösterin. Çünkü temizlenen ciltte cilt bariyeri de gücünü kaybeder. Toparlanması için zaman tanıyın.
Buhar banyosu esnasında buharı direk ciğerlerinize çekmeniz gerekir. Bazı rahatsızlıklara sahip olanlar için tehlikeli olabilir. Sağlıklı olan bireyler dahi bu tür uygulamalardan önce öutlaka uzman görüşü almalıdır.