MODA KONULU FİLMLER… İZLEMEKTEN ZEVK ALACAKSINIZ

Moda konulu filmler hem keyifli vakit geçirmek için hem de moda dünyası ve tarihine dair ilham verici hikayeler öğrenmek için tercih edilebilir.Modaya, ışıklı dünyalara, uçuşan kumaşlara, birbirinden şık kadınlara, trend olan kıyafetlere, trend olmasada modayı nasıl kendine aurası ile şekillendirebildiklerine meraklı iseniz bu filmler tam sizlik.

 

Bu filmler, izleyicilere stil, moda tasarımı, trendler, sanat, tarih ve kültür gibi moda ile ilgili konularda daha fazla bilgi sahibi olma fırsatı sunar. Ayrıca moda konulu filmler, karakterlerin kostüm tasarımları sayesinde birçok kişinin stilinde değişiklik yapmasına ve moda dünyasında yeni trendler yaratılmasına da ilham verir.

 

asd

Moda konulu filmler, izleyicilere ayrıca yaratıcı ilham kaynağı sağlar. Bu filmler, izleyicilere özgün ve yaratıcı tasarımlar yapmaları için fikirler ve teknikler sunar. Moda dünyasındaki çeşitliliği ve farklılıkları göstererek, izleyicilere farklı kültürlerin moda tasarımına nasıl yansıdığına dair fikirler verir.

 

MODA KONULU FİLMLERDEN BAZILARI 

  

 

“Coco Before Chanel/ Chanel Öncesi Coco”

 
Moda dünyasının yapı taşlarından biri olan Chanel’in yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi hayatını göreceksiniz..
Filmde, gerçek adı Gabriella Chanel olan Coco Chanel ’in Paris’e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitleri sergileniyor.
Chanel, kadınların bir pastaya benzettiği giyim tarzını, sadeleştiren, kadını korseden kurtarıp rahat hareket etme imkanı sunarak modada devrim yaratan, günümüzün de fenomenlerinden biri olan Gabrielle Bonheur Chanel'in 'Coco Chanel' olma yolunu anlatan,deneyimlerini ve yaşadıklarını anlatan bir başarı öyküsü.

ad

Moda geçer, stil kalır...  “Coco Chanel” 

 

 

“The Devil Wears Prada/Şeytan Marka Giyer

as
New York moda dünyasının göz alıcı karmaşasında , 0 bedenli muhteşem kadınlar içindeyken saçınızın kötü olduğu bir gün iş hayatınızın sonu olabilir.
İşte Runway Dergisi bu inanılmaz cehennemin tam ortasıdır. Miranda Priestly (Meryl Streep) ise moda dünyasının en güçlü kadını Runway'in korku salan kraliçesi kendisine bir asistan alacaktır.
Milyonlarca kızın hayatını verebileceği bir iş ise sıradan bir New York'lu olan Andy Sachs (Anne Hathaway) için göz kırpmaktadır. Moda dünyasında azim,hırsın önemini aynı zamanda yaratıcı duygularınızı geliştirecek cesaret ve ilham verici bir film daha..

 “Bu mavi, milyonlarca dolar ve sayısız insanın çabasını temsil ediyor.” Miranda Priestly

 

“Yves Saint Laurent/ İçindeki Yves Saint Laurent

ad
Önemli biyografik yapımlar arasında yer alan “Yves Saint Laurent” 1957 yılında geçiyor, filmde modacı Yves Saint Laurent'in markasını yaratma süreci anlatılıyor..
O günlerde henüz 21 yaşında olan St. Laurent, moda gurusu Christian Dior'un sağ koludur. Ama Dior'un beklenmedik ölümüyle kaderi değişir. İşin başına geçen Saint Laurent, ilk tasarımını hazırladıktan sonra büyük bir şöhret kazanır. Artık moda dünyasının yükselen yıldızıdır.

 

“Valentino : The Last Emperor”
Baş rolleriyle dikkat çeken filmde ; Valentino’nun kurucusu olan Giancarlo Giammetti, Moda ikonlarından olan Giorgio Armani’yi göreceğiz..
Orta sınıf bir aileden gelen Valentino Clemente Ludovico Garavani, bir gün kimsenin hayal dahi edemeyeceği bir markanın kurucusu olur. Moda dünyasının en ilham verici markalarından biri olan Valentino'yu 45. kuruluş yılında ortaya çıkan film, Valentino'nun organize ettiği şovlar ve defilelerde gezinerek moda dünyasında olup bitenleri kameraya yansıtıyor..

Matt Tyrnauer'ın yönetmenliğini yaptığı belgesel, Valentino'nun şık ve ışıltılı dünyasında boy gösteren ünlü moda ve sosyete ikonlarının yanı sıra bu görkemli moda imparatorluğunun içerisinde neler olup bittiğini de mercek altına alıyor..

 

“Dior And I/Dior ve Ben”

cxzs“Dior and I”, Moda’nın bütün hazırlık dönemini gözler önüne seren bir belgesel denemesi. Hayır film sandığınız gibi, modanın büyülü dünyasını, romantik Dior kadınını, zarif siluetleri beyaz perdeye taşımıyor. Moda dünyasının baş döndüren temposunu, temponun yarattığı kaosu, kaos içerisinde her daim öne çıkmak zorunda olan moda evlerinin çabasını, bitmeyen rekabeti, acımasız eleştirileri ve zamana karşı verilen ‘en iyi’ olma performansını gözler önüne seriyor. Doksan dakikalık “Dior and I”, ilk defa moda dünyasının mutfağını izleyici ile buluşturuyor.
 
Moda dünyasının dinamiklerini anlamak ve sektörün farklı bir yüzüyle tanışmak isteyenler için  “Dior and I”.
Çıkartılan işin arkasında ne kadar büyük özen ve emek olduğunu anlatan bu film ilk izlemeniz gerekenler arasında..

 

  

“The September Issue/Eylül Sayısı

İsmindende anlaşılacağı gibi, “Moda’nın İncili” olarak yorumlanan
2007 yılı Eylül baskısı o güne dek okuyucuyla buluşan en büyük ve en ağır dergi olma özelliğine sahip olan “Vogue” dergisi.... 
as
Yaklaşık 2.5 kilo ağırlığındaki sayısı, moda dünyasının en güçlü ve tartışmalı figürlerinden biri olan Anna Wintour ise moda tutkusu ve mükemmeiliyetçiliğiyle tasarımcı, model ve fotoğrafçılarla dolu bu dünyanın en gözde kraliçesi aynı zamanda, dünyanın en tanınmış moda dergilerinden Vogue'un efsanevi editörü Anna Wintour'un kariyeri ve hayatına odaklanan film, bizleri bu sayıyı yaratan ve moda dünyasına ışık tutan perde arkasındaki ekiple de tanıştırıyor.

 

“Diana Vreeland : The Eyes Has To Travel/Diana Vreeland: Göze Zİyafet Gerek"

asdDünyanın en iyi moda editörlerinden biri olan Diana Vreeland'ın hayatını anlatan The Eye Has to Travel'ın yönetmeni Lisa Immordino Vreeland. Belgesel aynı zamanda Designs of the Year Awards'ın fashion kategorisinin en gözde filmi olarak görülüyor..
Harper's Bazaar'da başlayan ve Vogue ile devam eden kariyeri,bu süreçte çalıştığı isimler ve çalışmalarını anlatan belgeselde Calvin Klein, Diana von Fürstenberg ve Manolo Blahnik gibi isimlerin Diana hakkında röportajları da yer alıyor..
Ayrıca filmin yönetmeni Lisa Immordino, Diana Vreeland isminin moda dünyasında özel bir yeri olduğunu söylüyor:
“Moda dünyasında ayrı bir yere sahipti. Aslında onun referans noktası da burasıdır. Çünkü moda dünyasında orijinaldi, vizyonerdi. Moda editörlüğü onunla birlikte başlamıştır. Bu kelime, onun yirmi altı yıllık Harper’s Bazaar tecrübesinden sonra icat edildi...